Vedonlyöntiä, joulunviettoa ja vauvan flunssa osa 3

Voi Mies-parkaa. Joululoma alkoi, ja tyyppi päätti VALVOA. Telkkarista tuli viikko sitten Iron Sky, ja se alkoi klo 22.15. Mies halusi ehdottomasti katsoa leffan, koska tallentava digiboksimme suli muutama viikko sitten. Tähän väliin huomautuksena, että koko tuntemisemme aikana Mies on kotona pystynyt katsomaan elokuvan alusta loppuun asti nukahtamatta vain pari kertaa.

No, nyt herra uhosi, että hänellä on suunnitelma. Suorastaan idioottivarma suunnitelma. Lapsen mentyä nukkumaan hän aikoo ensin hakea meille siideriä, koska jääkaapissa ei ole skumppaa ja ensimmäistä lomapäivää pitää jotenkin juhlistaa. Sitten hän aikoo pelata pleikkaa kymmeneen asti. Sitten hän aikoo katsoa leffan niin epämukavassa asennossa, ettei kertakaikkiaan pysty nukahtamaan. Olin hyvin skeptinen ja ehdotin vetoa. Sovimme, että häviäjä tarjoaa seuraavana päivänä kahvit/teet toiselle ja saa valita vielä kahvilankin.    

En ole ehkä koskaan voittanut mitään vetoa näin helposti. Mies nimittäin nukahti kahdeksan pintaan Murmelia nukuttaessaan.

Muuten joulun aika meni meiltä nopsaan; Murmeli tosin alkoi niiskuttaa jouluaattona ja sai siis marraskuun alun jälkeen jo kolmannen flunssansa. Sama flunssa tarttui myös ainakin minulle. Vauvalla sitkeä limainen nuha on tosi säälittävää hoidettavaa, kun henki ei kunnolla kulje ja tyyppi välillä ihan puuskuttaa lisää happea. Pinnasängyn päätyjalkojen alla olevat kirjakasat auttavat ihan vähän, mutta onneksi tällä kertaa löysin Yliopiston Apteekista pölynimuriin asennettavan Baby-Vac -niistimen, joka vaikuttaa tosi lupaavalta. Murmeli nimittäin vihaa niistämistä niin katkerasti, että joku naapureista vielä valittaa lastensuojeluun tästä kamalasta huudosta, joka meiltä niistohetkillä kantautuu taatusti koko kortteliin... Murmelista todellakin lähtee aika kova ääni tarvittaessa! Mutta onnistuimme lanseeraamaan imuri-niistimen hyvässä hengessä, niin että iltatoimilla oleva jo väsynyt muksu jopa hieman hihitteli laitteelle. Tällä kokemuksella ehdottomasti suosittelen! Hinta oli noin 30 euroa, mutta luultavasti joka sentin arvoinen. Aiemmin käyttämämme Physiomer-suihke jää kakkoseksi (ja jos Murmelilta kysyttäisiin, joka ikinen pullo tätä tuotetta tulisi välittömästi hävittää maailmasta).



Mahtava niistin
Muuten tyyppi on nyt jouluna oppinut taas ihan kamalasti uutta. Ensin seisomaan ilman tukea, ja sitten kiipeämään (ensin mummolassa rappusia ja sitten kotona sänkyyn). Harmi että alastulo on vielä vähän hataraa. Lisäksi ihan selvästi ymmärtää koko ajan enemmän ja enemmän sanoja. Mutta sitä vieläkin ihmettelen, miten huono luottamus lapsella on äitiinsä; esimerkiksi ruokailua syöttötuolissa odottaessa huuto on välillä sitä luokkaa, että luulisi meidän näännyttävän lasta nälkään harva se päivä. Auta armias, jos vaikkapa erehdyt laittamaan huonosti lämmenneen annoksen takaisin mikroon lapsen jo lautasen bongattuaan. Kärsivällisyys ei ole muutenkaan Murmelin parhaita puolia, hihat palavat aika helposti ja kertakaikkisesti, varsinkin jos lapsi on vähän väsynyt.

Leipomissektorilta sellaista uutta, että onnistuin kärtsäämään nahkani ensimmäistä kertaa oikein kunnolla palovammarakkuloille asti aatonaattona suklaakakkua väsätessäni. Enkä - tietenkään - malttanut viruttaa kättäni kunnolla tarpeeksi pitkään kylmässä. Leivoin Sara la Fontainen ohjeella suklaakakkua, ja vaikka kakku olikin ihan kelvollista tarjottavaa, niin taitaa meidän perheen luottamus Saraan olla vähän vähissä. Olen kokeillut paria reseptiä, ja niissä on aina ihan tolkuttomasti sokeria. Minusta leivonnaisessa pitää olla muutakin kun makeutta. 

Mies on muuten (ehdoteltuani, että kirjoittaisi lisää juttuja miesnäkökulmasta) lupautunut kirjoittamaan blogiin peliarvostelun Battlefield 3:sta. En nyt vielä ole tarttunut tähän tarjoukseen....!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uusi lempiruokani - gnocchivuoka

Maailman paras (gluteeniton) piirakkapohja ja mini quiche lorrainet

Salted caramel cupcakes eli suolakaramellikuppikakut